SILIŞTEA-GUMEŞTI, TR

SILIŞTEA-GUMEŞTI, TR

Comentarii:

Marian Covache

a scris la 2012-08-21 21:05:32

Manastirea cu aerodrom ! 44° 22' 15.50" N 24° 58' 30.63" E Manastirea de calugari “Sf Pantelimon” , infiintata in 1998, gazduieste comunitatea in fost cazarma a aeroromului de la Silistea Gumesti!Initial in acel loc a existat un schit ce... a fost distrus de comunisti ce au infiintat acolo dupa la doilea razboi mondial o unitate militara de aviatie. Unitatea a functionat pana in 1960. Apoi amplasamentul a devenit pentru o perioada camin pentru copii orfani sau cu dezabilitati. In prezent acolo fiinteaza Manastirea Sfantul Pantelimon si Schitul Sfantul Fanurie care apartine de Manastirea Sfantul Pantelimon Astazi pista e compromisa de vegetatia care a crescut in rosturile de dilatatie. Profesorul Mihai-Athanasie Petrescu ( membru al Asociației Aviatorilor Brașoveni, membru al Asociației Naționale "Cultul eroilor", președinte al filialei municipale Roșiorii de Vede, membru al Fundației "Erou Cpt. Av. Alexandru Șerbănescu", membru al Asociației "Aripi românești" ) sustine ca “Mai exista un hangar mare - am auzit ca cineva a vazut o poza de demult, cand era plin de reactoare, acum e plin cu ... saci si utilaje agricole. Cladirile fostei unitati militare au fost preluate de ... 2 manastiri. Blocurile care au fost ale armatei odata, apoi ale Scolii ajutatoare de baieti (asa se chema institutia scolara respectiva, care in anii 80 a fost transferata la Plosca, iar apoi a fost desfiintata) sunt preluate in parte de sfintele lacasuri. Cele nepreluate sunt paraginite si nu stiu daca mai pot fi refacute.

sorin

a scris la 2016-03-21 11:04:57

In 1989 era inca aerodromul de rezerva pentru R 64 PST cantonat la Boteni.In 88 am participat la o aplicatie cu parasutare in perimetrul aerodromului.

Comenteaza:

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca