BACĂU, BC

aerodrom bacau

Comentarii:

Maricel Vatavului

a scris la 2011-12-25 22:36:43

aici am facut primii pasi pe un aerodrom in 1986 , 2 luni de practica inaintea absolvirii scolii tehnice de aviatie de la Medias.

alinionescu

a raspuns la 2011-12-29 20:43:32

Să trăiţi! Dacă ne puteţi povesti câte ceva din acele vremuri de început? Vă mulţumim anticipat! Cu respect, Echipa "Aripi Argintii".

Maricel Vatavului

a scris la 2012-01-07 14:04:12

Eram nerabdator sa ajung pe un aerodrom , desigur cu bagajul de teorie de specialitate bine facut.Ajuns acolo am fost dat pe mana specialistilor care s-au straduit sa-mi imbogateasca deprinderile practice in ale aviatiei militare. Acolo pe aerodrom am luat contact cu zgomotul fortajului,acolo am vazut piloti de incercare de la I.R.A. , piloti instructori ,piloti elevi care treceau pe supersonice,tehnicieni si specialisti care isi aduceau contributia la buna desfasurare a zborului. Acolo mi-am dat seama cata raspundere are fiecare specialist in exploatarea corecta a instalatiilor , astfel incat acea adevarata ,,uzina" (MIG-21) sa fie inaltat in ceruri si aterizat in deplina siguranta. Ma gandeam atunci cand ii vedeam pe specialistii cu experienta vasta de aerodrom cum exploateaza si intretin corect aeronavele,daca si eu voi fi la fel,nu dupa mult timp. Ma gandeam ca totusi practica nu se compara cu teoria sau invers si ca este altceva atunci cand pe umerii tai este o responsabilitate imensa si ca atunci cand semnezi pentru lucrarile efectuate si dai aeronava in siguranta pe mainile pilotului este altceva decat in scoala. Acolo pe aerodrom am vazut piloti tineri,dornici sa iasa la simpla,cand veneau la aterizare si ieseau din cabina cu casca siroind de sange,ceea ce m-a impresionat mult gandindu-ma cata munca si cat sacrificiu fac pentru a deveni buni piloti. Sunt multi ani de atunci,incet-incet MIG-urile ne parasesc dar raman piloti si specialisti cu experienta,sunt multe de povestit,deocamdata ma rezum la atat.

alinionescu

a raspuns la 2012-01-07 16:35:32

Continuaţi! Suntem siguri că aveţi multe de povestit după o viaţă petrecută pe aerodromurile militare pe care v-aţi perindat! Cu respect, echipa "Aripi Argintii".

Ion Constantin

a scris la 2012-07-09 21:13:35

Am satisfacut stagiul militar in fosta UN 01975 Bacau intre anii86-87.Nu pot sa uit vreodata mariiOAMENI,piloti de vanatoare,pe care i-am cunoscut acolo,zgomotul motoarelor in fortaj la decolare si bucuria revenirii cu succes pe pista dupa fiecare misiune de zbor.

Comenteaza:

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca