EROII EREI REACTIVE

Alin C. IONESCU
EROII EREI REACTIVE Alin C. IONESCU

Titlu

EROII EREI REACTIVE

Autor

Alin C. IONESCU

Editura

RBA Media

An aparitie

2014

Descriere

 

Cartea „EROII EREI REACTIVE – Pierderile de personal şi aeronave militare cu motor reactiv din România în perioada 1952 – 2012” reprezintă o premieră în peisajul publicistic autohton, acest subiect nemaifiind abordat până la această dată de niciun alt autor. Alin IONESCU, unul dintre membrii echipei sitului www.aripi-argintii.ro, revine cu o carte extrem de interesantă după succesul reprezentat de cartea-interviu „Născut pentru a doua oară – Interviu cu comandorul (r.) Marin JELOAICA”, abordând cu îndrăzneală, tact şi inteligenţă durerosul domeniu al accidentelor şi catastrofelor aviatice militare. 

Textul de pe coperta IV ne introduce în atmosfera cărţii, dându-ne câteva repere referitoare atât la conţinut, cât şi la justificarea apariţiei acestei lucrări:


 „În paginile acestei cărţi sunt descrierile a 285 de accidente şi catastrofe aviatice petrecute în perioada 1952–2012 în care au fost implicate aeronave militare cu motor reactiv, o sumă de răspunsuri şi multe întrebări, o sumă de vieţi de om atinse de aripa sorţii sau de coasa morţii, o sumă de relatări ale faptelor unor eroi ai aerului anonimi până acum, eroi descoperiţi în situaţiile limită pe care le-au trăit, unii supravieţuindu-le, alţii nu.

Această carte se doreşte a fi un punct de plecare, o piesă importantă de adăugat în angrenajul istoriei Aviaţiei Militare Române, angrenaj ce trebuie să funcţioneze pentru a fi înţeles complet şi cauzal. Cu toate că este „grea” şi insolită prin natura subiectului abordat, această carte este, fără îndoială, necesară.

Această carte este un început, un prim pas care să ducă la ziua când aceşti eroi ai aerului, pe nedrept uitaţi, vor primi întreaga recunoştinţă pe care-o merită, recunoştinţa necesar a le fi acordată de către noi, urmaşii lor, precum şi recunoaşterea a ceea ce, cu adevărat, ei sunt: eroii erei reactive.

 

Cartea „EROII EREI REACTIVE” are 428 de pagini şi conţine 69 de grafice, are formatul 130 x 180 mm, a apărut la editura "RBA Media" la sfârşitul lunii noiembrie a anului 2014 şi s-a vândut la preţul de 50 de lei (în preţ a fost inclus un semn de carte şi un CD cu reproduceri prin scanare ale unor fotografii şi articole referitoare la subiectul cartii).


Cartea „EROII EREI REACTIVE” nu mai poate fi achiziţionată, stocul editurii fiind epuizat. 

 


Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca