Cerul e pentru toţi

Sorin STAN
Cerul e pentru toţi Sorin STAN

Titlu

Cerul e pentru toţi

Autor

Sorin STAN

Editura

Tracus Arte

An aparitie

2013

Descriere

 

 „…şi sentimentul că nimeni nu te poate ajuta! Doar tu, tăria sau slăbiciunea ta, experienţa şi calmul tău sau lipsa lor. E simplu, Aici nimeni nu simulează, nici nu disimulează. Te vezi aşa cum eşti. Şi din întunericul necunoaşterii de sine apar gânduri şi trăiri care te miră, te înspăimântă sau te bucură. Îmi privesc paraşuta: aici, acum, este singurul meu prieten, ghemuit docil în pliuri atent aşezate chiar de mâna mea sub capota roşu-mov, iar mânerul roşu este mâna întinsă.

Mă cuprinde o sete grozavă să apuc mânerul roşu, pârâitul velcroului, zgomotul îmi sfâşie nervii, ceva în mine se opune cu înverşunare, mirare, oare care dintre porniri este instinct de conservare, sunt în pragul fără putinţă de întoarcere, ce e dincolo nu ştiu, arunc cu forţă capota grea în lateral, am exersat de atâtea ori doar, sar suspantele din elastice, se întind, curge din capotă voalura portocalie, înfloreşte, gata...”.

 

Cartea „Cerul e pentru toţi” reprezintă debutul publicistic al lui Sorin STAN, un ULM-ist cu ştate vechi, iar ea conţine 47 de povestiri, 47 de întâmplări aeriene prin care a trecut autorul. Unele sunt amuzante, chiar autoironice, altele s-au petrecut exact la fragila limită dintre viaţă şi moarte. Toate, indiferent de registrul în care au fost trăite şi, implicit, scrise, au în centrul lor omul care suntem în fiecare clipă, cu năzuinţele şi cu bucuriile sufletului, dar şi cu fricile ancestrale ale cărnii.

Sorin STAN ne asigură că prezenţa Îngerului Păzitor nu este o ficţiune, ci o realitate de care suntem conştienţi arareori, numai în situaţii limită, iar aceste momente tulburătoare ne îmbogăţesc şi ne schimbă iremediabil percepţiile asupra lumii.

Cerul e pentru toţi” este o carte despre viaţă, despre trăirea prezentului neştiind ce se ascunde sub faldurile zilei de mâine. Autoironia este prezentă ca o tuşă constantă, ancorând permanent naraţiunea în umanul din noi, iar întregul cărţii îndeamnă la meditaţie, la introspecţie ca şi căi ale echilibrului interior şi ale cunoaşterii de sine. Este o carte greu de lăsat din mână, care se citeşte pe nerăsuflate.

Cartea „Cerul e pentru toţi” de Sorin STAN are 167 de pagini şi 18 ilustraţii color, format 20 x 13 cm, a apărut la Editura Tracus Arte în anul 2013 şi se vinde la preţul de 20 de lei.

Comenzile pot fi trimise la adresa de e-mail a editurii:

                  editura.aripi.argintii@gmail.com

 

Lectură plăcută!

 

 

 

 

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca