PDA5

Aurel DUMITRESCU
PDA5 Aurel DUMITRESCU

Titlu

PDA5

Autor

Aurel DUMITRESCU

Editura

RBA Media

An aparitie

2015

Descriere

 

Pe moment ultima din seria „Poveşti de aerodrom, „PDA5” rupe „regulacelor trei poveşti de aerodrom per volum, servindu-ne patru fire narative, patru poveşti cu avioane, zbor, piloţi, şi tot ceea ce compune lumea aceea specială ce musteşte de viaţă de aerodrom.


Din „PDA5” aflăm că:


„[...] După cum învăţătorul este părintele spiritual al fiecărui copil aflat în responsabilitatea sa, cel care-i pune stiloul în mână şi îi deschide uşa unui univers de informaţii, la fel şi instructorul de zbor este părintele spiritual al pilotului-elev, cel care-i pune manşa în mână şi îi deschide uşa unui alt univers, inaccesibil majorităţii terestre: universul zborului militar. [...]”

„[...] Atmosfera permite naşterea zborului, dar nu-i asigură desfăşurarea în perfectă siguranţă datorită fluidităţii elementelor din care este alcătuită, datorită eternei mobilităţi în care se află, motiv pentru care nimeni nu poate deveni pilot dacă nu ştie a citi limbajul cerului. [...]”

„[...] Cerul nu ne aparţine nouă, oamenilor, ci este cerul păsărilor. Ele sunt stăpânele lui, pentru că ele au fost binecuvântate încă din născare cu miracolul zborului. Ele s-au născut cu zborul inserat în codul lor genetic, ele au muzica zborului curgându-le în vene şi penele nu le împodobesc corpurile doar de dragul frumuseţii, ci pentru a le permite să plutească pe undele nevăzute ale atmosferei, sfidând gravitaţia ce ne „condamnă” pe toţi la o existenţă terestră. [...]”

„[...] Lumea aviaţiei militare este un univers aproape incredibil pentru cel ce nu a pătruns niciodată dincolo de barierele ce-o străjuiesc. Acolo, în această lume strâmtă pe orizontală, dar ce atingi înălţimi absolut ameţitoare, se petrec evenimente complet ieşite din sfera normalului uman, a căror cuprindere cu mintea conformistă a omului obişnuit este foarte grea, uneori chiar imposibilă. [...]”.


Cartea de buzunar „PDA5” are 150 pagini şi 27 de schiţe alb-negru, are un format de 175 x 110 mm, a apărut la editura „RBA Media” şi se vinde împreună cu „PDA4” la acelaşi preţ de 40 de lei.


Doritorii pot comanda pachetul alcătuit din cărţile de buzunar „PDA4” şi "PDA5", precum şi alte cărţi cu subiect de aviaţie, la adresa editura.aripi.argintii@gmail.com.


Lectură plăcută!

 

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca