Integrala DD - Caii de la Voroneţ

Doru DAVIDOVICI
Integrala DD - Caii de la Voroneţ Doru DAVIDOVICI

Titlu

Integrala DD - Caii de la Voroneţ

Autor

Doru DAVIDOVICI

Editura

ARIPI ARGINTII

An aparitie

2015

Descriere

 

De ce a fost Doru DAVIDOVICI atât de iubit?

Pentru că zborul devine, în cărţile lui, metafora vie a libertăţii într-o lume care – cu toate ale ei bune sau mai puţin bune – e percepută ca fiind fundamental frumoasă şi nobilă. Mizeria, răutatea, micimea omenească, relele regimului vremii sunt pur şi simplu ignorate, regal, de privirea lui Doru. Nu pentru asta lumea lui devine o peltea dulceagă – departe de asta. În lumea lui cad avioane, oameni mor, despărţiri dor. Lumea lui e dură şi realistă – dar e o lume cinstită. Măcar acolo, în cărţile lui, Doru face ca lumea să fie aşa cum o vedeau, şi cum o voiau, ochii lui de aviator....

Într-o altă Românie, în faţa unei alte generaţii, în concurenţă cu atâtea distracţii, mai are rost lumea lui, populată cu piloţi oneşti, câini iubitori şi apusuri la 15000 de metri?

Noi credem că da.

Dar stă în mâinile cititorilor de azi să ne arate dacă avem sau nu dreptate.

Mulţumim Editurii ARIPI ARGINTII, care are curajul să pună din nou la îndemâna publicului, după mai mult de 20 de ani, cărţile lui Doru într-o altă prezentare.

Şi bun venit tuturor în lumea lui albastră!

Cu acest „cuvânt înainte debutează prima carte a „Integralei DD”, volumul „Caii de la Voroneţ”. Lansată pe data de 6 iulie a.c., drept parte a activităţilor de aniversare a 70 de ani de la naşterea inegalabilului pilot-scriitor Doru DAVIDOVICI, această carte reprezintă un început de drum, un prim pas pe care Editura ARIPI ARGINTII îl face în scopul de a readuce scrierile lui Doru în atenţia tuturor cititorilor interesaţi de universul de cuvinte ce creionează într-un mod ieşit din comun oameni, fapte şi întâmplări neatinse de aripa banalului. Chiar dacă aceste scrieri aparţin unor vremuri demult apuse, călătoria în „universul DD” este cu totul fascinantă şi plină de neprevăzut, cititorul fiind menţinut într-o stranie conexiune impusă de stilul neobişnuit, propriu autorului, şi firul narativ luxuriant.

Reeditată la 41 de ani de la apariţie, cartea „Caii de la Voroneţ” este o punte între trecut şi prezent, o ocazie de redescoperire a unui trecut ce nu merită să fie un simplu trecut şi oportunitatea unei călătorii ce lasă urme plăcute în forul interior.  

Cartea „Caii de la Voroneţ” (ISBN 978-606-93900-3-0, 978-606-93900-4-7) are 122 de pagini, format 135 x 200 mm, şi conţine un număr de cinci schiţe alb-negru, a apărut la Editura ARIPI ARGINTII în luna iulie a.c. şi se vinde la preţul de 25 de lei.


La acest moment, cartea „Caii de la Voroneţ” nu mai este disponibilă.

 

 

 

 

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca