Mai iute ca moartea 3

Alin C. IONESCU
Mai iute ca moartea 3 Alin C. IONESCU

Titlu

Mai iute ca moartea 3

Autor

Alin C. IONESCU

Editura

ARIPI ARGINTII

An aparitie

2015

Descriere

Editura ARIPI ARGINTII a luat fiinţă la data de 5 martie a.c., iar principala ei misiune este aceea de a scoate la lumină evenimente din istoria Aviaţiei Române, fie ea militară, civilă sau sportivă, prin publicarea a cât mai multe cărţi şi broşuri având acest subiect.

Seria de cărți „Mai iute ca moartea” (MICM), ce a debutat în luna aprilie a.c. cu „MICM1”, continuă cu a treia carte din seria de cinci, și anume „MICM3”, confirmând intenția de a duce la bun sfârșit acest proiect unic în țara noastră la ora actuală.

În paginile cărţii „MICM3” sunt e găsit poveştile catapultărilor a zece piloţi, şi anume piloţii de vânătoare Traian RUS, Ioan MANOLACHE, Savu PERȘENEA, Cornel BERDEI, Traian RÎNDUROI, Ștefan CALCIȘCĂ, Cristian PĂVĂLAŞC, Ioan BAN, Ovidiu BĂLEAN şi Petru MORARU, trei dintre ei fiind dislocaţi pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, câte doi pe Bacău, Borcea și Deveselu, și unul pe aerodromul Giarmata. Dintre aceşti zece piloţi, nouă dintre ei au catapultat din avionul MiG-21 şi unul din avionul MiG-23, toți salvându-se cu ajutorul scaunului de catapultare de producție sovietică, nouă dintre ei cu scaunul tip KM-1 și unul cu scaunul tip SK-1.   

Cartea „Mai iute ca moartea 3” (ISBN 978-606-93900-0-9, 978-606-93900-5-4) are 338 de pagini, format 135 x 190 mm, conţine un număr de 121 de imagini alb-negru şi un glosar de termeni şi acronime uzitate în mediul aviatic și întâlnite în carte, a apărut la Editura ARIPI ARGINTII la sfârșitul lunii noiembrie a.c. şi se vinde la acelaşi preţ de 35 de lei (în acest preţ intră şi un semn de carte) precum prima carte din această serie, fiind însoţită de un CD gratuit.

 

Cartea „Mai iute ca moartea 3” nu mai poate fi achiziţionată, stocul editurii fiind epuizat.

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca