Mai iute ca moartea 4

Alin C. IONESCU
Mai iute ca moartea 4 Alin C. IONESCU

Titlu

Mai iute ca moartea 4

Autor

Alin C. IONESCU

Editura

ARIPI ARGINTII

An aparitie

2016

Descriere

Editura ARIPI ARGINTII a luat fiinţă la data de 5 martie 2015, iar principala ei misiune este aceea de a scoate la lumină evenimente din istoria Aviaţiei Române, fie ea militară, civilă sau sportivă, prin publicarea a cât mai multe cărţi şi broşuri având acest subiect.

Seria de cărți „Mai iute ca moartea” (MICM), ce a debutat în luna aprilie 2015 cu „MICM1”, continuă cu a patra carte din seria de cinci, și anume „MICM4”, confirmând intenția de a duce la bun sfârșit acest proiect unic în țara noastră la ora actuală.

În paginile cărţii „MICM4” sunt de găsit poveştile catapultărilor a zece piloţi, şi anume piloţii de vânătoare Petre ȘERBĂNOIU, Florea MATEI, Constantin ZAHARIA, Ion TĂNASE, Vasile BORCAN, Lică MACOVEI, Dan COSĂCEANU, Ion MĂRCULESCU, Constantin MATEI şi Victor BERCA, patru dintre ei fiind dislocaţi pe aerodromul Craiova, doi pe Mihail Kogălniceanu și câte unul pe Bacău, Borcea, Deveselu și Ianca. Dintre aceşti zece piloţi, patru dintre ei au catapultat din avionul MiG-21, patru din avionul IAR-93 şi câte unul din avioanele MiG-19 și S-102, șase dintre ei salvându-se cu ajutorul scaunului de catapultare de producție sovietică (tip KK-1, SM-2, KM-1 și KM-1M), iar ceilalți patru cu scaunul de catapultare de producție englezească (tip Mk.RU-10J și Mk.RU-10LB).   

Cartea „Mai iute ca moartea 4” (ISBN 978-606-93900-0-9, 978-606-93900-6-1) are 338 de pagini, format 135 x 190 mm, conţine un număr de 134 de imagini alb-negru şi un glosar de termeni şi acronime uzitate în mediul aviatic și întâlnite în carte, a apărut la Editura ARIPI ARGINTII la începutul lunii mai a.c. şi se vinde la acelaşi preţ de 35 de lei (în acest preţ intră şi un semn de carte), la fel ca și celelalte trei cărți din această serie, fiind însoţită de un CD gratuit.

 

Cartea „Mai iute ca moartea 4” nu mai poate fi achiziţionată, stocul editurii fiind epuizat.

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca