Serviciul de Luptă în Aviația Militară Română (broșură)

Alin C. IONESCU
Serviciul de Luptă în Aviația Militară Română (broșură) Alin C. IONESCU

Titlu

Serviciul de Luptă în Aviația Militară Română (broșură)

Autor

Alin C. IONESCU

Editura

ARIPI ARGINTII

An aparitie

2016

Descriere

 

Primul material tipărit dedicat Serviciului de Luptă în Aviația Militară Română în perioada 15 septembrie 1951 – 15 septembrie 2016 a văzut lumina tiparului în preziua aniversării a 65 de ani de la intrarea aeronavelor cu motor reactiv în Serviciul de Luptă. Această broșură se dorește a fi o marcare atât a momentului extrem de important al intrării avionului de vânătoare reactiv în Serviciul de Luptă, cât și a intervalului de 65 de ani în care aviația reactivă din țara noastră a asigurat nonstop securitatea spațiului aerian național.

Această premieră este dedicată tuturor piloților militari ce s-au aflat în Serviciul de Luptă Permanent (SLP), structură ce s-a transformat în zilele noastre în Serviciul de Luptă – Poliție Aeriană (SL-PA) și Serviciul de Luptă – Poliție Aeriană Extins (SL-PAE), celor care s-au aflat în starea de neliniște în care trăiește celula de alarmă, simbolul veghei la siguranța spațiului aerian național.

Conținând o trecere în revistă a evoluției și transformărilor prin care a trecut Serviciul de Luptă în țara noastră, punctată cu istorisiri ale unor evenimente importante petrecute de-a lungul timpului, broșura „Serviciul de Luptă în Aviația Militară Română – 15 septembrie 1951 – 15 septembrie 2016” este intenționată a fi baza unei viitoare cărți sau unei serii de cărți care să oglindească în detaliu evoluția acestui important concept și care să cuprindă cât mai multe relatări ale unor evenimente insolite, păstrate cu grijă în interiorul universului piloților militari și necesar a fi scoase la lumină și expuse tuturor celor interesați.

Broșura „Serviciul de Luptă în Aviația Militară Română – 15 septembrie 1951 – 15 septembrie 2016” (ISBN 978-606-94208-4-3) are formatul A4 (210 x 297 mm), este alcătuită din 20 de pagini la interior și patru coperte, este integral color și conține un număr de 62 de imagini. A apărut în data de 14 septembrie a.c. la Editura ARIPI ARGINTII și se vinde împreună cu cartea „Pilotul care a sfidat imposibilul – Interviu cu căpitan-comandorul (rez.) Ioan BĂLAN, carte apărută în luna octombrie, la prețul de 50 de lei (cele două lucrări tipografice sunt însoțite de un semn de carte și un CD gratuit).


Broșura „Serviciul de Luptă în Aviația Militară Română – 15 septembrie 1951 – 15 septembrie 2016” nu mai poate fi achiziţionată, stocul editurii fiind epuizat.

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca