Avionul MiG-21 în serviciul Av.Mil.Ro. (broșură)

Alin C. IONESCU
Avionul MiG-21 în serviciul Av.Mil.Ro. (broșură) Alin C. IONESCU

Titlu

Avionul MiG-21 în serviciul Av.Mil.Ro. (broșură)

Autor

Alin C. IONESCU

Editura

ARIPI ARGINTII

An aparitie

2017

Descriere

 

Broșura „Avionul MiG-21 în serviciul operativ al Aviației Militare Române (13 februarie 1962 – 13 februarie 2017)” reprezintă primul material tipografic dedicat exclusiv emblematicului avion supersonic de vânătoare MiG-21, cel care a făcut – și continuă să facă! – istorie în țara noastră, deținând recordul de longevitate la capitolul avion de vânătoare.


Construit în fosta URSS în peste 12.000 de exemplare, avionul MiG-21 și-a debutat cariera în țara noastră la începutul anului 1962, când a fost livrată prima variantă dintre cele 12 care s-au aflat în serviciul operativ al Aviației Militare Române, două dintre acestea încă apărând spațiul aerian național și mai mult, chiar cel al NATO. Chiar dacă MiG-ul 21 a aniversat la începutul acestui an „vârsta de 55 de ani, trebuie subliniat faptul că anul de fabricație a majorității avioanelor care execută misiunile ordonate la acest moment este 1975, acestea fiind trecute prin programul de modernizare „DD” și transformate în varianta „LanceR”, variantă dotată cu sisteme de bord de ultimă generație și armament performant.


Conceperea acestui material de către Alin C. IONESCU, directorul Editurii ARIPI ARGINTII, nu ar fi fost posibilă fără contribuția unui număr foarte mare de ofițeri și maiștri militari, în activitate, în rezervă și în retragere, care au susținut acest demers prin furnizarea unor informații cu valoare istorică din arhivele personale ce au dus la creionarea traiectoriilor definitorii ale carierei autohtone a supersonicului cu aripă delta. Cu siguranță, acest demers va fi dezvoltat pe viitor, istoria MiG-ului 21 în țara noastră începând a fi scrisă cu acest prim pas.


Broșura „Avionul MiG-21 în serviciul operativ al Aviației Militare Române (13 februarie 1962 – 13 februarie 2017)” (ISBN 978-606-94208-7-4) are formatul A4 (210 x 297 mm) și este alcătuită din 28 de pagini la interior și patru coperte, toate integral color. A apărut în a doua jumătate a lunii iulie a.c. la Editura ARIPI ARGINTII și are prețul de 20 de lei.


Comenzile pot fi trimise la adresa de e-mail a editurii:

            editura.aripi.argintii@gmail.com

 

Lectură plăcută!

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca