Elicopterul în serviciul operativ al Av.Mil.Ro. (broșură)

Comandor (r) Vasile IURAȘCU, Alin C. IONESCU
Elicopterul în serviciul operativ al Av.Mil.Ro. (broșură) Comandor (r) Vasile IURAȘCU, Alin C. IONESCU

Titlu

Elicopterul în serviciul operativ al Av.Mil.Ro. (broșură)

Autor

Comandor (r) Vasile IURAȘCU, Alin C. IONESCU

Editura

ARIPI ARGINTII

An aparitie

2017

Descriere

 

Broșura „Elicopterul în serviciul operativ al Aviației Militare Române (10 iunie 1956 – 10 iunie 2016) este primul produs tipografic dedicat exclusiv elicopterului și istoriei realizărilor acestei mașinării zburătoare pe cerul meleagurilor carpato-danubiano-pontice. Apariția acestei lucrări la puțin timp de la aniversarea a 60 de ani de la venirea primului elicopter în țara noastră s-a dorit a se adăuga pachetului de acțiuni prilejuite de acest extrem de important eveniment.


Această premieră publicistică este dedicată tuturor militarilor și civililor care au exploatat și exploatează elicopterul militar în țara noastră, atât în aer, cât și la sol, precum și tuturor celor care-l construiesc și repară în fabricile autohtone.


Broșura „Elicopterul în serviciul operativ al Aviației Militare Române (10 iunie 1956 – 10 iunie 2016)” este organizată cronologic, prezentând dinamica dotării cu material volant a unităților de elicoptere, precum și evoluția numerică a acestora din urmă. Un loc important este rezervat Industriei Aeronautice Române și realizărilor remarcabile ale acesteia, ramură a economiei naționale de o importanță strategică în apărarea țării.


Această broșură a rezultat datorită cooperării dintre Alin C. IONESCU, directorul Editurii ARIPI ARGINTII, și comandorul (ret.) Vasile IURAȘCU, un nume foarte cunoscut printre elicopteriștii militari, comandorul IURAȘCU fiind considerat „tatăl elicopteriștilor”. Evenimentele trăite la începuturile elicopterului în țara noastră, trăite de comandorul IURAȘCU, au venit să completeze în mod natural descoperirile rezultate în urma cercetării perioadei dezvoltării explozive a unităților de elicoptere din perioada anilor ’70 – ’80, precum și perioadei anilor ’90, perioadă caracterizată de o reașezare structurală a flotei de elicoptere și de demararea unor programe de modernizare a materialului volant. Cu siguranță, acest demers va fi dezvoltat pe viitor, istoria elicopterului militar în țara noastră începând a fi scrisă cu acest prim pas.


Broșura „Elicopterul în serviciul operativ al Aviației Militare (10 iunie 1956 – 10 iunie 2016) (ISBN 978-606-94208-1-2) are formatul A4 (210 x 297 mm) și este alcătuită din 28 de pagini la interior și patru coperte, toate integral color. A apărut în a doua jumătate a lunii iulie a.c. la Editura ARIPI ARGINTII și are prețul de 20 de lei.


Comenzile pot fi trimise la adresa de e-mail a editurii:

            editura.aripi.argintii@gmail.com

 

Lectură plăcută!

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca