MiG-21 LanceR - 20 ani de serviciu operativ (broșură)

Titus-Victor ȘTEFANCU, Alin C. IONESCU
MiG-21 LanceR - 20 ani de serviciu operativ (broșură) Titus-Victor ȘTEFANCU, Alin C. IONESCU

Titlu

MiG-21 LanceR - 20 ani de serviciu operativ (broșură)

Autor

Titus-Victor ȘTEFANCU, Alin C. IONESCU

Editura

ARIPI ARGINTII

An aparitie

2018

Descriere

A cincea broșură din colecția „ARK” a Editurii ARIPI ARGINTII este „Avionul MiG-21 LanceR – 20 de ani de serviciu operativ (1996–2016)”, broșură ce reprezintă primul material publicat ce are drept subiect nașterea, dezvoltarea și intrarea în serviciul operativ al avionului MiG-21 LanceR.

 

Iubit de unii, hulit de alții, LanceR-ul a trecut de două decenii de serviciu operativ, perioadă în care a permis Aviației Militare Române atât ridicarea standardului de pregătire, prin obișnuirea personalului aeronavigant și tehnico-ingineresc cu avionică și sisteme de bord de înaltă tehnologie, cât și atingerea unui grad ridicat de interoperabilitate cu aviațiile militare ale altor state.

 

Autorii acestei broșuri au reușit construirea unui material ce abundă de informații inedite, unul dintre ei – comandor (r) Titus-Victor ȘTEFANCU – făcând parte dintre echipa de aviatori și ingineri militari ce s-a aflat implicată încă de la început în „Programul DD”, fiind unul dintre „părinții” avionului MiG-21 LanceR. Informațiile „de culise” vin să întregească o istorie foarte interesantă și foarte puțin cunoscută corect, complet și cauzal, lipsa acestor informații fiind sursa unui mare procentaj al faimei negative ce-i întunecă numele la acest moment.

 

Toți am urmărit cel puțin o dată în viață evoluțiile avionului supersonic de vânătoare cu aripă delta MiG-21, acest avion emblematic pentru tot ceea ce înseamnă Aviație Militară în lume, nu doar în țara noastră, iar dacă există dorința de a afla adevărul despre nașterea, dezvoltarea și intrarea în serviciu operativ a variantei modernizate MiG-21 LanceR, atunci autorii afirmă cu hotărâre că această broșură conține toate elementele acelui ADEVĂR atât de mult căutat. Toți cititorii interesați sunt invitați să afle istoria foarte puțin cunoscută a unui avion ce și-a făcut și încă își mai face datoria, informații de găsit  în paginile acestei premiere publicistice ce a avut o apariție teribil de grea, din considerente ce vor fi de aflat între copertele acesteia. Este intenționat că această broșură va fi baza pentru o lucrare de mare întindere ce va vedea lumina tiparului în viitor, poate chiar înainte ca acest remarcabil produs al cooperării interinstituționale și interstatale să fie retras din serviciul operativ al Forțelor Aeriene Române. În plus, toate aceste informații istorice sunt completate de o serie de imagini foto de foarte bună calitate, majoritatea acestora fiind publicate în premieră.


Broșura „Avionul MiG-21 LanceR – 20 de ani de serviciu operativ (1996–2016)” (ISBN 978-606-94208-6-7) are formatul A4 (210 x 297 mm) și este alcătuită din 32 de pagini la interior și patru coperte, toate integral color. A apărut în a doua jumătate a lunii iulie a.c. la Editura ARIPI ARGINTII și are prețul de 25 de lei.

 

Comenzile pot fi trimise la adresa de e-mail a editurii:

            editura.aripi.argintii@gmail.com


 

Lectură plăcută!

 

 

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca