Continutul acestui site este protejat de drepturi de autor.

Înscris pe o aripă


BINE AŢI VENIT PE SITUL WEB WWW.ARIPI-ARGINTII.RO !
 

 

    Făcând primii paşi în lumea virtuală a internetului în perioada când Forţele Aeriene Române aniversau 60 de ani de la naşterea pe aceste meleaguri a zborului militar pe avioane de vânătoare cu reacţie, situl web www.aripi-argintii.ro intră în al treilea an al existenţei sale, anul 2014, un an încărcat de evenimente pentru aviaţia militară reactivă din ţara noastră şi purtător a şi mai multe încercări ce se cer a fi depăşite.
 

    Am considerat oportun să imprimăm sitului nostru drept direcţie principală aniversarea a 40 de ani de la primul zbor al prototipului avionului IAR-93 cu numărul de înmatriculare 001, eveniment petrecut la data de 31 octombrie 1974 pe aerodromul Bacău, avionul subsonic româno-iugoslav de vânătoare-bombardament şi atac la sol fiind primul avion de luptă construit de către ţara noastră după Al Doilea Război Mondial, continuând, astfel, o lungă tradiţie.
 

    Anul 2014 va purta în faldurile lui şi alte evenimente importante, cum ar fi aniversările a 40 de ani de la înfiinţarea Centrului Naţional de Încercări al Industriei Aeroanutice Române (actualul Centru de Cercetări şi Încercări în Zbor de la Craiova), a 40 de ani de la semnarea contractului de fabricare sub licenţă a elicopterului franţuzesc SA-330 Puma, precum şi a 20 de ani de la semnarea contractului de modernizare a avioanelor MiG-21, contract ce va duce la naşterea avionului de vânătoare ce şi în zilele noastre apără spaţiul aerian românesc, supersonicul MiG-21 LanceR. Nu în cele din urmă, anul 2014 marchează şi împlinirea a 25 de ani de la catastrofa aviatică din data de 20 aprilie 1989, când inegalabilul pilot-scriitor Doru Davidovici ne-a părăsit, împreună cu locotenentul-major Dumitru Petra, la manşa dublei MiG-21 UM cu numărul de înmatriculare 6946.
 

    Toate aceste evenimente, aniversare sau comemorative, compun anul 2014, un an pe care noi, echipa sitului www.aripi-argintii.ro, îl dorim cât mai bun pentru toţi, şi pe care ne vom strădui să-l reflectăm cât mai precis cu putinţă, aducând aproape de voi toate celelalte evenimente din lumea zborului militar reactiv ce, cândva, se vor constitui în motive de aducere aminte.
 

    Împreună cu partenerii noştri din mediul virtual, camarazi de care ne leagă scopuri şi convingeri comune, vom încerca să vă ţinem aproape, deoarece numai împreună vom putea reuşi să menţinem vie această fascinantă lume, lumea zborului militar reactiv, cu oamenii, maşinile zburătoare şi incredibilele istorii ce-o alcătuiesc. Deci nu ezitaţi în a ne fi aproape şi îndrăzniţi să ne contactaţi, pentru că noi suntem pe recepţie!
 

 

***

Echipa www.aripi-argintii.ro vă mulţumeşte,

vă invită să păşiţi în lumea zborului militar

şi vă urează tradiţionalul

CER SENIN!

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca