Baza 333 Reparaţii Elicoptere – Otopeni

Baza 333 Reparaţii Elicoptere – Otopeni

Comentarii:

virgil

a scris la 2015-01-05 22:45:24

ATENTIE !!! Baza 333 reparatii elicoptere de la Otopeni ,a fost singura unitate militara de aviatie din Romania ,care pe toata perioada existentei ei (22 ani),NU A AVUT NICI UN INCIDENT DE ZBOR !!!!!!

alinionescu

a raspuns la 2015-01-05 22:50:06

Va salut! Rog respectuos sa-mi permiteti sa va contrazic. CAZ_228 – 23 aprilie 1993 – în incinta zonei militare a aeroportului Otopeni Echipajul unui elicopter uşor de transport şi sprijin cu foc IAR-316B Alouette era planificat a executa un zbor de încercare a elicopterului scos din lucrări. Pe timpul evoluţiei la punct fix, la înălţimi cuprinse între 3–10 metri, cu viteze de 0–30 km/h, echipajul dă comanda pentru executarea unui viraj pe stânga cu viteză redusă (între 20–30 km/h) fără să ţină seama de condiţiile de vânt. Astfel, datorită neatenţiei, virajul executat cu vânt din spate duce la pierderea portanţei şi luarea contactului dur cu zona înierbată, rezultând o rupere a structurii elicopterului, fără ca echipajul să fie afectat. Elicopterul cu numărul de înmatriculare 86 nu a mai putut fi readus în stare de zbor, fiind trecut la categoria a IV-a şi trimis spre expunere la Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, unde se află şi în zilele noastre (urmările accidentului încă mai sunt vizibile). 86 se afla în custodia Bazei 333 Reparaţii Aeronave, unitate bazată în incinta zonei militare a aeroportului Otopeni. Sursa informatiilor este cartea "EROII EREI REACTIVE", pe care v-o recomand.

Comenteaza:

Aripi Romanesti Muzeul Aviatiei Romanian Spotters Resboiu Povesti de aerodrom Pilot magazin Romania Militara Info Aviatie Aviatia.ro Pilot MIG Aviatia Magazin Fundatia Serbanescu Fundatia Cer Senin Fan Club Dorel Luca